Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar.
Hittar du inte svararen på din fråga? Ring 0221 – 175 75 (8.00-16.00)

Betalning

Vi erbjuder betalning via Klarna Checkout. I samband med din registrering använder vi ditt personnummer för att kontrollera din adress. Genom Klarna Checkout erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning.

Våra fakturor skickas ut via mail i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos Klarna.se

Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive moms. Priset som var aktuellt vid beställningstillfället är det som gäller oavsett om priset går upp eller ned efteråt.

I kassan kan man se det totala priset inklusive moms och eventuell fraktkostnad. I kassan hittar du också fullständiga frakt- och betalningsvillkor.

Beloppet betalas tillbaka på samma konto som pengarna drogs från.

Leverans

Vi debiterar en avgift för paket som inte hämtas ut, vilket motsvarar de faktiska kostnader för returfrakt, fraktkostnad samt hantering.

Vi levererar med Posten alternativt UPS/LGT för större paket.

Beställning

Har du valt faktura som betalningssätt hittar du den på ditt konto hos Klarna.

Logga in på ditt konto hos Klarna för att se all information om din faktura. Där kan du bland annat se förfallodatum, belopp, köpdatum med mera.

Vi erbjuder fri frakt och fria returer.

Har ditt köp gått igenom får du en orderbekräftelse direkt när köpet har gjorts. Glöm inte att kolla skräpkorgen ifall den ligger där!

Byten/retur

Nej, vi erbjuder fri frakt och fria returer.

Om din produkt ankmommit med Posten så medföljer en returetikett som du kan använda om du ångrar ditt köp.

Har produkten ankommit med UPS eller LGT så gäller nedan information:

1. Kontakta support@lectus.se och meddela att du vill returnera varan. Ange ditt ordernummer och artikelnumret på varan du vill returnera i mailet.
2. Ange adressen där du vill få paketet upphämtat. Tips! Jobbar du under dagen ange din arbetsplats adress med Co Företagsnamnet.
3. Vi skickar dig en returföljesedel och en etikett. Fyll i följesedeln och bifoga paketet samt skriv ut etiketten och tejpa på paketet.
4. UPS/LGT kommer till den angivna adressen och hämtar paketet på returdagen mellan 08.00 och 17.00.
5. Vi återbetalar ditt köpbelopp inklusive eventuell fraktkostnad och drar automatiskt av returfraktkostnaden.

Varan måste returneras i säljbart och oanvänt skick

För att vi ska kunna sälja den returnerade varan måste den anlända till oss i oanvänt skick. Ser vi vid returen att varan använts eller varan ej är i säljbart skick så godkänns inte returen och återbetalning uteblir. Vill du ha tillbaka varan vid en icke godkänd retur får du stå för fraktkostnaden.

  • Gäller det en använd vara, maila support@lectus.se och beskriv felet
  • Är paketet skadat är det viktigt att du anmäler det direkt vid leverans till fraktbolaget eftersom de är ansvariga för transportskador.
  • Är innehållet skadat, men förpackningen hel, maila support@lectus.se inom 7 dagar efter du mottagit paketet.

Konsumentköplagen

Konsumentköplagen / ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid. Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer. Konsumentverkets sajt www.konsumentverket.se

Återbetalning

Beloppet betalas tillbaka på samma konto som pengarna drogs från.

Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt efter det att du mottagit varan. Du som konsument kontaktar Lectus inom 14 dagar via mail eller brev.

Är du inte nöjd med känslan i sängen erbjuder vi byte av överdel/ramsäng för att kunna hitta en komfort som passar dig bättre. Läs mer om vår Komfortgaranti.

För att ånggerätten ska gälla måste produkten skickas tillbaka i oförändrat och oanvänt skick. Varan ska returneras i originalförpackningen. Vi erbjuder fri retur

Övrigt

Är du inte helt nöjd med känslan i sängen får du byta överdelen på kontinentalsängen eller hela ramsängen kostnadsfritt och fraktfritt! Läs mer om komfortgarantin här.

En riktig säng ska hålla länge. Vi tar därför alla steg för att försäkra oss om att våra säger håller allra högsta kvalitet, både genom egna och externa tester. Varje säng kontrolleras noggrant i produktionen i Köping av våra skickliga och erfarna sängbyggare. Alla sängar som lämnar fabriken håller samma höga kvalitet. Därför ger vi dig garanti på att din säng kommer att hålla.

Ram och resårbrott – 25 års garanti
Motor och mekanik – 5 års garanti

Vi har dessutom en komfortgaranti – läs mer om den här. 

Ta hjälp av en av våra experter och boka in en personlig konsultation i butik eller över telefon med en expert som vägleder dig till rätt säng. Självklart kan du även ringa eller ställa dina frågor över mail.

BOKA HÄR

Vi har ingen egen butik, men du hittar våra produkter hos våra återförsäljare. De är experter på sängar och kan hjälpa dig att hitta den säng som passar dig allra bäst. I butiken får du dessutom möjlighet att prova de olika modellerna och kan känna efter vilken fasthet du trivs bäst i.

Här hittar du din närmaste återförsäljare.

Produkter/sortiment

Våra sängar tillverkas för hand i vår egen fabrik i Köping, med pocketfjädrar från Herrljunga och sängramar från Munktorp.

Kvalster är allergiframkallande parasiter som trivs i mörka och fuktiga miljöer. Dessa trivs inte lika bra i de luftiga funktionsmaterialen i en Lectussäng som i traditionella naturmaterial. Dessutom har vi sett till att du tvätta bäddmadrassen, kudde och täcke i 60 grader. Vid den temperaturen dör kvalster och du kan sova rent, fräscht och underbart skönt.

Vår egendesignade pocketresår Square K-pocket är skapad för dig som vill ha ergonomisk stabilitet men tycker om att ha en mjuk och följsam känsla närmast kroppen. Genom att fjädrarna varierar i höjd i ett rutmönster blir ytan exceptionellt följsam och avlastande. Square K-pocket ger känslan av en säng som följer kroppens minsta kurva och omfamnar dig.

Square K-pocket hittar du våra mest följsamma sängar:
Ramsängen LECTUS CURVE™
Kontinentalsängen LECTUS IMPRESS™
Ställbara sängen LECTUS MOON™

Double K-pocket är en teknik framtagen av oss på Lectus. Genom att vi har sammanfogat två resårer med en viss skillnad i hårdhetsgrad i överdelen kan du i lugn och ro i hemmet prova dig fram till vilken sida du sover bäst på. Köper du till exempel en medium i fasthet får du en bonussida med fastheten medium+, vilken är något fastare. Dessutom ger Double K-pocket en fantastisk känsla av djup i sängen och en avlastning utöver det vanliga.

Double K-pocket hittar du i våra allra exklusivaste sängar:
Kontinentalsängen LECTUS PERFECTION™
Ställbara sängen LECTUS STAR™

Ja! Vi har sängben för alla smaker.

Matcha din säng med sängben i olika länger och stilar. Välj ett litet högre ben om du vill få plats med förvaring under din ramsäng eller ett lite längre ben till din höga kontinentalsäng.

Självklart! Klädseln på våra ram- och kontinentalsängar är avtagbar, vilket gör att du kan tvätta (eller byta) klädseln om den är smutsig. Tyger är dessutom vätskeavvisande vilket gör att du lätt kan torka bort fläckar med en trasa om du skulle råka spilla.

Ta hjälp av en av våra experter och boka in en personlig konsultation i butik eller över telefon med en expert som vägleder dig till rätt säng. Självklart kan du även ringa eller ställa dina frågor över mail.

BOKA HÄR

Ja, självklart!

Vi har ett standardtyg i 6 vackra basfärger (vit, ljusgrå, beige, brun, mörkgrå och svart) och sammetstyg i fyra färger (rosa, grön, beige och mörkgrå). Dessutom har vi en stor designkollektion där du kan välja mellan olika mönster och färger.

Nej! I en Lectus kontinentalsäng slipper du den obehagliga skarven från en delad kassett. Våran överdel är hel, och du kan alltså sova bekvämt i hela sängen.

Ja, du kan välja mellan medium eller fast.

Ju mer du sjunker ned i sängen, desto fastare madrass behöver du. Är du kort och kraftigt byggd trivs du därför troligare i en fastare säng än någon som är långsmal.

Oavsett hur du är byggd så har vi olika uppfattning om hur vår drömsäng ska kännas. Vissa lätta personer trivs bra i en fastare säng. Ta därför alltid rekommendationer som en fingervisning snarare än som en absolut sanning.

Load More