STEG 2: Storlek

När det gäller ramsängar är det vanligt att man ställer två stycken bredvid varandra om man är två som ska sova i samma sovrum. Välj mellan 80 cm bredd upp till 120 cm, beroende på hur mycket utrymme du önskar att ha när du sover. 

BREDDER ATT VÄLJA MELLAN: 80, 90, 105 och 120 cm

STEG 3: Fasthet

En riktlinje att gå efter vid val av fasthet att den som väger lite mer ofta ska välja en fast säng och den som väger mindre oftast sover bäst i en medium. En tyngre person sjunker ned lägre i madrassen har därför ett större behov av en fastare säng.

Längden spelar dock in eftersom att vikten fördelar sig. Därför skulle en person som väger lite mer men som också är väldigt lång kunna sova väldigt gott även i en mediumfast säng.

Även din sovställning påverkar vilken fasthet som passar dig bäst. Sover du på mage är en fast säng bra för att undvika eventuell smärta i svank och nacke. Sover du istället på rygg kan medium fungera bra för att exempelvis rumpan ska sjunka ned ordentligt.  Sover du på sidan ska ryggraden vara rak, du ska alltså kunna sjunka ned med höfter och axlar – här spelar då kroppsbyggnaden in.

I slutändan är det dina personliga preferenser som avgör vilket fasthet som passar bäst för dig.

STEG 4: DESIGN

Lectus ställbara sängar kan du välja i våra 6 stycken standardtyger i noga utvalda färger. Du väljer vad som passar din stil bäst!

Komplettera med sängben i olika stilar och den gavel du gillar bäst för att få sängen precis så som du vill ha den. Lycka till!