Du rör på dig mycket i sömnen

Det finns många anledningar till att du rör dig i sömnen, t.ex. för att du drömmer. Men upplever du att du vänder och vrider dig när du ska sova beror det ofta på att sängen inte fördelar trycket över din kropp på ett bra sätt. Det gör att du tvingas byta position ofta och du har svårt att komma till ro.

Dina armar eller andra kroppsdelar domnar ofta när du sover

Då sover du troligtvis idag i en för fast säng. Många enklare sängar är alldeles för hårda så att blodcirkulationen hindras och dina armar domnar. Detta gör att du tvingas upp ur djupsömn för att röra på dig, vilket påverkar sömnkvaliteten negativt.

Du sover nästan alltid på mage

I en enkel och hård säng blir trycket för hårt på axlar och höfter när du ligger på sidan. Det tvingar din kropp att sova på mage med vriden nacke eftersom trycket då fördelas något jämnare. I en tryckavlastande säng sover du lika skönt oavsett om du sover på mage, rygg eller på sidan.

Det känns som att du sover i en grop

Troligtvis har du en säng som är för mjuk för dig. I en enklare säng som är mjuk och där fjädrarna inte kan anpassa sig oberoende av varandra, så sjunker hela resåren ihop som i en grop. Välj en fastare modell av säng som anpassar sig bättre över hela din kropp.

Se sängar

Du vaknar av att din partner rör sig

Om hela sängen börjar gunga när din partner rör sig så är det ett tecken på att du har en enklare säng. I en säng av bra kvalitet kan pocketfjädrarna röra sig oberoende av varandra, vilket gör att det inte gungar lika mycket i sängen när den andra rör sig.

Se sängar

Du har aldrig tvättat din sängmiljö

Även om du inte är allergiker så mår du bäst i en ren sängmiljö fri från kvalster. Traditionella bäddmadrasser går inte att tvätta och efter några år behöver de därför bytas ut. Nu finns det nya bäddmadrasser som går att tvätta i 60 grader. den temperatur som tar död på kvalster. Se Air bäddmadrass, Heaven bäddmadrass samt kuddar och täcken.