STEG 2: Storlek

Ska du sova ensam i sängen eller har du en partner att dela sängen med? Ska eventuella barn kunna få plats? En vanlig beräkning är att en 90 cm bred säng är lagom åt en person, och det dubbla åt två personer. 

Lectus Sängar finns i flera storlekar för att kunna matcha dina behov. Kanske ska ni sova två stycken men har begränsat med utrymme så att en 160 cm bred säng passar er bättre, eller kanske är du väldigt lång och trött på att fötterna hänger utanför sängens kant och istället önskar att sängens längd är 210 cm. Vi har storleken för dig!

STEG 3: Fasthet

En riktlinje att gå efter vid val av fasthet att den som väger lite mer ofta ska välja en fast säng och den som väger mindre oftast sover bäst i en medium. En tyngre person sjunker ned lägre i madrassen har därför ett större behov av en fastare säng.

Längden spelar dock in eftersom att vikten fördelar sig. Därför skulle en person som väger lite mer men som också är väldigt lång kunna sova väldigt gott även i en mediumfast säng.

Även din sovställning påverkar vilken fasthet som passar dig bäst. Sover du på mage är en fast säng bra för att undvika eventuell smärta i svank och nacke. Sover du istället på rygg kan medium fungera bra för att exempelvis rumpan ska sjunka ned ordentligt.  Sover du på sidan ska ryggraden vara rak, du ska alltså kunna sjunka ned med höfter och axlar – här spelar då kroppsbyggnaden in.

I slutändan är det dina personliga preferenser som avgör vilket fasthet som passar bäst för dig.

STEG 4: DESIGN

Kanske vill du ha en trendig unik färg i sammet eller en tidlös, ljusgrå säng? Lectus Sängar kan du välja i 6 stycken standardtyger, 4 sammetsklädslar samt i mönster ur vår stora designkollektion. Du väljer vad som passar din stil bäst!

Komplettera med sängben i olika stilar och den gavel du gillar bäst för att få sängen precis så som du vill ha den. Lycka till!