STEG 1: VÄLJ SÄNGMODELL

Ett bra första steg är att fungera kring vilken typ av säng du letar efter: ramsäng, kontinentalsäng eller en ställbar säng. Hur vet man vilken som motsvarar ens behov? Ja, alla tre modellerna har förstås sina fördelar, men det är dina personliga preferenser som avgör. 

Ramsängen är grundmodellen av en säng, med ett lager fjädersystem. Denna kan du lägga i en sängram om du inte skulle vilja ha den fristående på egna ben. Den passar dig som till exempel önskar en låg säng (exempelvis om du har svårt att komma ur sängen och vill nå golvet sittandes). 

Kontinentalsängen är en lyxigare modell med fjädring i två lager för att ge dig en följsam känsla när du sover. En kontinentalsäng blir ofta tämligen hög och ser majestätisk och lyxig ut – med all sin rätt, du sover underbart i en riktigt bra kontinentalsäng. 

Ramsängen är en höj- och sängbar säng som ger dig den ultimata vardagslyxen. Dessutom kan du genom att justera sängen avlasta bland annat rygg och fötter vilket kan vara av nytta om du är trött eller har ont i dessa kroppsdelar.

STEG 2: VÄLJ STORLEK

Ska du sova ensam i sängen eller har du en partner att dela sängen med? Ska eventuella barn kunna få plats? En vanlig beräkning är att en 90×200 cm är lagom åt en person och en 180×200 för två personer. 

Lectus Sängar finns i flera storlekar för att kunna matcha dina behov. Kanske ska ni sova två stycken men har begränsat med utrymme så att en 160 cm bred säng passar er bättre, eller kanske är du väldigt lång och trött på att fötterna hänger utanför sängens kant och istället önskar att sängens längd är 210 cm. Vi har storleken för dig!

STEG 3: VÄLJ KOMFORTNIVÅ

NIVÅ 1

Tryckavlastande

Tryckavlastande pocketresår som fördelar trycket jämnt över din kropp för mindre störd blodcirkulation när du sover.

Fjädrar som rör sig oberoende av varandra så att du inte störs lika mycket av när din partner rör sig i sängen.

Funktionsmaterial som andas

Exklusiva funktionsmaterial som precis som moderna sportkläder låter din kropp andas. Utbytbart och tvättbart tyg som avvisar vätska och gör det lätt att torka bort fläckar.

SÄNGAR NIVÅ 1

Ramsäng Lectus First
Kontinentalsäng Lectus Nice
Kontinentalsäng Lectus Select

NIVÅ 2

Samma som nivå 1 med följande skillnader:

Square K-pocketresår

Innehåller Lectus egendesignade pocketresår Square K-pocket som är skapad för dig som vill ha ergonomisk stabilitet men tycker om att ha en mjuk och följsam känsla närmast kroppen. Genom att fjädrarna varierar i höjd i ett rutmönster blir ytan exceptionellt följsam och avlastande. Square K-pocket ger känslan av en säng som följer kroppens minsta kurva och omfamnar dig.

SÄNGAR NIVÅ 2

Ramsäng Lectus Curve
Kontinentalsäng Lectus Impress
Ställbar säng Lectus Moon

NIVÅ 3

Samma som nivå 2 med följande skillnader:

Double K-pocketresår

Innehåller Double K-pocket som är ny teknik framtagen av oss på Lectus. Genom att vi har sammanfogat två resårer med en viss skillnad i hårdhetsgrad i överdelen kan du i lugn och ro hemma prova dig fram till vilken sida du sover bäst på. Köper du till exempel en medium i fasthet får du en bonussida med fastheten medium+, vilket är något fastare. Dessutom ger Double K-pocket en fantastisk känsla av djup i sängen och en avlastning utöver det vanliga.

Sängar Nivå 3

Ramsäng Lectus Balance
Kontinentalsäng Lectus Perfection
Ställbar säng Lectus Star

STEG 4: VÄLJ FASTHET

En riktlinje att gå efter vid val av fasthet att den som väger lite mer ofta ska välja en fast säng och den som väger mindre oftast sover bäst i en medium. En tyngre person sjunker ned lägre i madrassen har därför ett större behov av en fastare säng.

Längden spelar dock in eftersom att vikten fördelar sig. Därför skulle en person som väger lite mer men som också är väldigt lång kunna sova väldigt gott även i en mediumfast säng.

Även din sovställning påverkar vilken fasthet som passar dig bäst. Sover du på mage är en fast säng bra för att undvika eventuell smärta i svank och nacke. Sover du istället på rygg kan medium fungera bra för att exempelvis rumpan ska sjunka ned ordentligt.  Sover du på sidan ska ryggraden vara rak, du ska alltså kunna sjunka ned med höfter och axlar – här spelar då kroppsbyggnaden in.

I slutändan är det dina personliga preferenser som avgör vilket fasthet som passar bäst för dig.

Ska ni sova två i sängen?
Vi är alla olika och därför kan du också välja olika fasthet på de olika sidorna i en Lectus dubbelsäng för att båda ska få en riktigt god sömn.

STEG 5: VÄLJ DESIGN

Sista valet mot drömsängen är hur du vill att den ska se ut. Kanske vill du ha en trendig unik färg i sammet eller en tidlös, ljusgrå säng? Lectus Sängar kan du välja i 6 stycken standardtyger, 4 sammetsklädslar samt i mönster ur vår stora designkollektion. Du väljer vad som passar din stil bäst!

Komplettera med sängben i olika stilar och den gavel du gillar bäst för att få sängen precis så som du vill ha den. Lycka till!

Fortfarande osäker? Besök närmaste butik eller ring oss på 0221-175 75 så hjälper vi dig!

Vill du ha en ordentlig genomgång av våra sängar kan du boka en privat sängkonsultation antingen i en av våra butiker eller direkt med oss. En av våra experter går då igenom sängarna med dig över telefon och du har möjlighet att i lugn och ro ställa alla frågor du undrar över. Ange dina kontaktuppgifter och önskad tid (vardagar 8-16.00).