Hitta din drömsäng

Vi är alla olika, både kring hur vi är byggda och vilka preferenser vi har på känslan i sängen. Den här guiden ämnar hjälpa dig hitta rätt säng för just dig.

Vilken sängmodell?

Börja med att välja vilken typ av säng du är ute efter. Vill du ha en stilren ramsäng, en majestätisk kontinentalsäng eller en ställbar säng med motor.

Hur mycket vill du investera?

Alla våra sängar är underbart sköna och att investera i god sömn är alltid en bra affär. Vi erbjuder ett antal olika varianter som kan anpassas efter din budget. Med delbetalning kan du dela upp kostnaden.

Hur är du byggd?

Ju mer du sjunker ned i sängen, desto fastare madrass behöver du. Är du kort och kraftigt byggd trivs du därför troligare i en fastare säng än någon som är långsmal.

Föredrar du en fastare eller mer omslutande känsla i sängen?

Oavsett hur du är byggd så har vi olika uppfattning om hur vår drömsäng ska kännas. Vissa lätta personer trivs bra i en fastare säng. Ta därför alltid rekommendationer som en fingervisning snarare än som en absolut sanning.

Hitta rätt sängmodell

Att hitta rätt säng kan verka svårt. Därför har vi delat in våra sängar i tre komfortnivåer, oavsett om det är en ramsäng, kontinentalsäng eller ställbar säng som du letar efter.

Nivå 1

Tryckavlastande

Tryckavlastande pocketresår som fördelar trycket jämnt över din kropp för mindre störd blodcirkulation när du sover.

Fjädrar som rör sig oberoende av varandra så att du inte störs lika mycket av när din partner rör sig i sängen.

Funktionsmaterial som andas

Exklusiva funktionsmaterial som precis som moderna sportkläder låter din kropp andas. Utbytbart och tvättbart tyg som avvisar vätska och gör det lätt att torka bort fläckar.

Nivå 2

Samma som nivå 1 med följande skillnader

Square K-pocketresår

Innehåller Lectus egendesignade pocketresår Square K-pocket som är skapad för dig som vill ha ergonomisk stabilitet men tycker om att ha en mjuk och följsam känsla närmast kroppen. Genom att fjädrarna varierar i höjd i ett rutmönster blir ytan exceptionellt följsam och avlastande. Square K-pocket ger känslan av en säng som följer kroppens minsta kurva och omfamnar dig.

Nivå 3

Samma som Nivå 2 med följande skillnader:

Double K-pocketresår

Innehåller Double K-pocket som är ny teknik framtagen av oss på Lectus. Genom att vi har sammanfogat två resårer med en viss skillnad i hårdhetsgrad i överdelen kan du i lugn och ro hemma prova dig fram till vilken sida du sover bäst på. Köper du till exempel en medium i fasthet får du en bonussida med fastheten medium+, vilket är något fastare. Dessutom ger Double K-pocket en fantastisk känsla av djup i sängen och en avlastning utöver det vanliga.

Sängmodeller nivå 1

Sängmodeller nivå 2

Sängmodeller nivå 3

Fortfarande osäker? Besök närmaste butik eller ring oss på 0221-175 75 så hjälper vi dig!

Vill du ha en ordentlig genomgång av våra sängar kan du boka en privat sängkonsultation antingen i en av våra butiker eller direkt med oss. En av våra experter går då igenom sängarna med dig över telefon och du har möjlighet att i lugn och ro ställa alla frågor du undrar över. Ange dina kontaktuppgifter och önskad tid (vardagar 8-16.00).