Vår historia

1997 bestämde sig två anställda på ett sängföretag att nu får det vara nog. De var trötta på att begränsas av traditionella tekniker och naturmaterial och ville skapa något nytt. Banbrytande innovation och moderna funktionsmaterial var ledstjärnan när första sängen skapades och är så än idag.

2009 köps Lectus AB av den nuvarande ägaren Stefan Schörling och tillsammans med grundarna skapar de ett helt nytt revolutionerande sängprogram som lever kvar än idag. Ett antal nya fjädersystem utvecklas och tillbehörskollektionen får tillskott av vår populäraste bäddmaddrass genom tiderna – den luftiga Lectus Air.

2011 blir Lectus del av familjeföretaget Hasta AB, ett inredningsföretag med fokus på gardiner och solskydd till fönstret. Tillsammans ser man en styrka i att erbjuda kunden inte bara sängen, utan vacker inredning till hela sovrummet.

En svensktillverkad säng

Sedan starten och än idag tillverkas Lectus sängar i Sverige. Våra duktiga sängbyggare i Köping övervakar att varje säng som lämnar vår fabrik är av allra bästa kvalitet. Vi vill i så stor utsträckning som möjligt gynna den svenska tillverkningstraditionen i de små företagen runtomkring oss. Träramarna som är stommen i sängen tillverkas av ett mindre företag i Munktorp ett stenkast från fabriken och våra egenutvecklade fjädersystem tillverkas i Herrljunga. En Svensk säng helt enkelt.

Kontakt

Telephone: +46 (0)221-175 75
info@lectus.se
order@lectus.se

Fabriksgatan 14
731 50 Köping

Öppet kl. 08.00-16.30 (Lunchstängt 12.00-12.30)