Så förnyar du sovrummet – snabbt och enkelt!

Har du börjat tröttna på ditt sovrum och känner att det är dags för en förändring men inte har lust med en helrenovering? Då kan dessa tips vara något för dig!

Lectus sängar designkollektion

Sugen på mönster? Se vår designkollektion »

Byt sängklädsel

Sängen utgör en stor del av sovrummet och hamnar oftast i blickfånget. Lectus sängar har avtagbara klädslar som gör att du kan variera mellan färger och mönster hur ofta du vill. Det är lätt att få en helt ny känsla i sovrummet när du enkelt kan byta stil på sängen!

SÄNGGAVEL

En säng utan sänggavel är som en sommar utan sol – inte alls lika härlig! Din säng får ett helt nytt uttryck om du adderar en gavel. Att byta gavel är också ett enkelt sätt att ändra sängens stil om du redan har en.

Se alla våra gavlar »

Lectus kontinentalsäng
Ramsäng Lectus Curve

Textiler

Införskaffa ett nytt set sängkläder som piffar upp sovrummet. En ny färg gör att rummet förändras markant med litet medel. Vi gillar krispigt vita sängkläder matchat med ett överkast i en härlig färg.

En matta i sovrummet ger ett ombonat och mysigt intryck. Dessutom är det riktigt skönt att sätta ner fötterna på en mjuk matta. Byt till ett annat utförande än din befintliga. Vill du ha en stor förändring kan du lägga in en lyxig heltäckningsmatta!

Lectus Nice kontinentalsäng

Inred med gardiner, kuddar och plädar. För ett ritkigt snyggt sovrum kan du matcha gardinerna med sängklädseln eller sängkläderna. Matcha kuddar och plädar ur samma färgskala eller använd dem för att få in accentfärger och pigga upp rummet. 

Prova en ny typ av bäddning i sängen också! Kombinera riktigt stora kuddar med mindre för att få till en lyxig känsla. Många kuddar i sängen är både fint och mysigt.

Gavel Savann Lectus
Lectus Balance brun
Lectus Wide Select kontinentalsäng

Möblera om

Hur ser det ut i ditt sovrum idag? Kanske kan en ommöblering göra susen. Hämta in avlastningsbordet från hallen som du inte riktigt tycker passar där och skapa en helt ny hörna i sovrummet eller någon annan möbel du har stående. Rensa även ut sådant som du inte är helt nöjd med i ditt sovrum.

Måla om

Måla i ljusa färger i det sovrum du vill öppna upp för att få det att kännas större, och i mörkare toner i där du vill få till en riktigt mysig, ombonad känsla. Det räcker ofta med att bara måla en fondvägg också för att få en stor förändring. Matcha färgen med de färger du valt i din inredning. 

FLER TIPS

  • Välj en färgskala att utgå från, det gör det lättare att få ihop en snygg helhet.
  • Belysningen är viktig så välj både snygga och funktionella lampor. Byt ut den gamla lampan på nattduksbordet till en snygg läslampa.
  • Känns rummet alldeles för litet och trångt? Skapa en illusion av större rum med hjälp av speglar.

  • Gör om dina möbler! Byt knoppar på sängborden och garderoberna, måla byrån eller någon annan möbler du börjat tröttna på. Riktigt läckert är det att måla in möbeln i väggfärgen.
  • Rensa ut allt du inte behöver eller längre tycker om! Det blir både fräschare, luftigare och lämnar plats åt någon ny favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *