Så skapar du hotellkänslan i sovrummet!

Hotellsäng Lectus

Med några enkla knep kan du få känslan av att sova på hotell
– varje natt.

1. Sängen har huvudrollen

En riktigt bra, exklusiv säng skapar nästan på egen hand hotellkänslan i rummet. Därför har vi på Lectus tänkt både på sängens insida såväl som utsida. Även om det är insidan som räknas i långa loppet, vill vi att du ska bli hopplöst förälskad i sängen vid första ögonkastet.

För att maximera hotellkänslan med hjälp av sängen är det förstås viktigt att du sover underbart skönt i den. Här hittar du vår guide till drömsängen!

Ett annat tips är att möblera så att sängen får stå i centrum. Låt den ha utrymme på båda sidor istället för att placera den intryckt i ett hörn.

Lectus First ramsäng designklädsel

Ramsäng i designklädsel

2. SängTILLBEHÖR

Och vad vore sängen utan dess tillbehör? Bulla upp med kuddar i olika storlekar och satsa på ett fluffigt, luftigt täcke som verkligen ger känslan av att krypa ner i en riktigt härlig hotellsäng.

Glöm inte heller att investera i en riktigt bra bäddmadrass. Välj en tvättbar bäddmadrass så att du alltid kan hålla känslan sådär fräsch som på hotellen.

För att få till det lilla extra kan du avsluta med sängkläder i krispigt vitt och ett vackert överkast.

Tips: Heaven – Himmelska sängtillbehör

Heaven täcke
Sänggavel Lectus Queen

3. en klädd sänggavel

En klädd sänggavel tar dig direkt till hotellet. Dessutom är en stoppad gavel bra för att dämpa ljudet i rummet!

Queen, på bild till vänster, är en majestätisk sänggavel. Både hög och pikerad vilket gör att den ser riktigt ståtlig ut på sin plats.

Vill man ha en enklare sänggavel så finns Savann och Square, som också tar fram hotellkänslan. Se alla våra sänggavlar här.

Kontinentalsäng Nice
Ramsäng Lectus Curve
Kontinentalsäng Select Lectus

4. GARDINER FRÅN GOLV TILL TAK

Gardiner på en takmonterad skena skapar direkt en lyxig hotellkänsla i rummet. Takhängda gardiner gör att rummet upplevs större och takhöjden som högre. Våra tips är att matcha gardinerna med sängen och välja en waveuppsättning för att få riktigt snygga, böljande gardiner. 

5. AVSKALAT MED EN
Genomtänkt färgskala

I sovrummet vill vi varva ner och kunna återhämta oss. Gör därför precis som på hotellen och tänk less is more. Välj en färgskala som skapar lugn och ro, och välj inredningsdetaljer med omsorg. 

Ett sovrum med väl valda färger och detaljer ger ett mer exklusivt intryck än ett där det händer allt för mycket på en och samma gång.

6. Bäddningen

Bädda som på hotell! Välj kuddar i olika storlekar, helst ett par riktigt stora att placera bakom de mindre. Lakanen ska sträckas ordentligt och stoppas in under madrassen, allra bäst blir det om du manglar eller stryker dem. Överkastet viks vid nederkanten istället för att dras över hela sängen.

Håll utkik efter kommande guide på olika bäddningar!

7. Heltäckningsmatta

Det är dels riktigt snyggt med en heltäckningsmatta men det är också skönt att gå på. Vill du inte ha en heltäckningsmatta, välj en stor matta!

Kontinentalsäng Lectus Perfection Designklädsel Concrete
Sänggavel Savann Lectus sängar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *